Hoppa till sidans innehåll

Intervju med Malin Börjesjö vinnare av Tjejskidan 2017

24 JAN 2017 08:47
Malin provade att rycka inledningsvis och fick en lucka men även en vältränad person som hon hade en svacka under loppet. Läs hela intervjun.
  • Uppdaterad: 24 JAN 2017 11:44

Grattis till vinsten i år igen! Kände du på dig inför start att du skulle ha en bra dag?
Tack så mycket! Nä det va verkligen inte självklart för mig. Jag har ganska svårt att känna när jag har en bra dag eller inte innan ett lopp, det kan variera så mycket och även under loppen kan det skilja på hur pigg man är. Som tur va i lördags var jag piggare sista varven än första.
Vad var din uppfattning om spåren och banan?
Jag tycker spåren höll ihop otroligt bra! Riktigt bra före för stakning enligt min mening! Banan var rolig och den extra uppförsbacken som lades till i år gjorde banan extra utmanande, den var tuff att staka uppför sista varvet måste jag säga. 
Hur var din känsla under loppet, du ledde från start till mål men kände du dig någonsin hotad?
Jag var absolut inte säker på seger. Jag provade att trycka på första varvet och då jag fick en lucka var det bara att försöka hänga i. På tredje varvet hade jag en liten dipp och då kände jag att krafterna började tryta lite men som tur var piggade jag på mig och de sista tre varven kändes bra! Man blir ju såklart också riktigt inspirerad att köra fort när man har så många som hejar på en längst hela banan! 
Vad vill du förmedla till alla andra tjejer som stod där i lördags?
Jag är riktigt stolt över alla som tog sig till start i lördags, oavsett om du gick i mål eller inte så har du gjort dig riktigt förtjänt av en fin middag och kanske en massage av ryggen. Jag tycker denhär banan var den tuffaste i tjejskidans historia, så om du inte slog din förra tid var det inget konstigt med det! Du har istället fått en riktigt bra genomkörare! Jag hoppas att jag har inspirerat några till att ta steget och våga köra sin första skidtävling eller kanske tränat på ett lite annorlunda sätt. Ni är alla grymma!
Vilken erfarenhet tar du med dig från den här tävlingen?
Jag tycker Tjejskidan är en grym träning till långloppen jag planerar att köra framöver och även att ligga på gränsen till mjölksyra i 15 km är superbra erfarenhet som man bara kan få från en riktigt bra tävling! 
Tävlingsledningen tackar Malin och ser fram emot att träffa henne även nästa år! Vi vill också önska henne lycka till under resten av säsongen! 
Skribent: Paula Lembke
E-post: This is a mailto link

 Tjejskidan


Arrangörer

 


Banansvarig


Huvudsponsor

 


Samarbetspartners

We & Sports